Na Noci literatúry sa stretli desiatky priaznivcov dobrej knihy

17.05.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 17. mája (TASR) - Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou predstavila počas stredajšieho (16.5.) večera priaznivcom dobrej knihy tvorbu viacerých európskych autorov. Verejným čítaním úryvkov z vybraných diel sa spomínaná inštitúcia zapojila do medzinárodného projektu s názvom Noc literatúry 2012.
Nočnú prezentáciu tvorby popredných európskych autorov si v priestoroch mestského domu kultúry vo Vranove nad Topľou nenechali ujsť desiatky ľudí. Do čítania vybranej literatúry sa tu zapojili vranovskí pedagógovia, zástupcovia médií, členovia miestneho literárneho klubu Mipis, ako aj ďalší hosť podujatia, česká spisovateľka Petra Braunová.
"Veľmi rada sledujem reakcie ľudí a tu som mala možnosť pozerať sa im počas čítania priamo do tváre. Reakcie boli výborné, obojstranne sme sa pobavili," priblížila pre TASR svoje dojmy z vranovskej Noci literatúry spisovateľka Braunová.
Hornozemplínska knižnica sa do spomínaného podujatia zapojila prvýkrát. Jej riaditeľka Emília Antolíková verí, že to nebolo naposledy. "V budúcich ročníkoch k nám chceme pritiahnuť predovšetkým mladú generáciu. Ide nám hlavne o tých, ktorí sa večer bezcieľne túlajú ulicami, práve im chceme ponúknuť dobrú knihu," uzavrela Antolíková.
 

Vyberte región